Krokodilčki še vedno najbolj zažigajo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Ena najbolj znanih slovenskih glasbenih skupin Čuki praznuje dvajset let. Ob tej priložnosti so izdali že petnajsti studijski album in hkrati prvi, ki so ga ustvarili z novim članom, Jernejem Tozonom.
Oglej si celoten članek

Začetki Čukov segajo daleč nazaj, v prejšnje stoletje, ko so slovensko občinstvo osvojili z Rdečo mašno in Krokodilčki. Z leti je skupina doživljala mnogo sprememb, tista najbolj vidna pa se je zgodila pred dobrim letom, ko je bend zapustil Marko Vozelj . Skupina je svojega čuka izpustila iz gnezda, da je nadaljeval svojo glasbeno pot.

Kmalu po Markovem odhodu se jim je pridružil novi član Jernej Tozon , ki je v skupino prinesel svežino, ki so jo potrebovali. "Jernej je Čukom vsekakor dal nekaj, kar nam je morda manjkalo. S svojim prihodom je s seboj pripeljal tiste poslušalce, ki so nas z leti že zapustili. Prav gotovo pa je zaradi njega na naših koncertih veliko več mladih deklet," je v smehu dejal vodilni čuk Jože Potrebuješ .

Nov album Mal' naprej je prvi album, ki so ga Čuki spesnili v novi postavi in prvi album v Jernejevi glasbeni karieri. "Čuke spremljam že od otroštva in res sem vesel, da sem lahko del tega," je s širokim nasmehom na obrazu povedal Jernej.

Pri petnajstem albumu sta tudi Čukom pomagala dva zelo uspešna slovenska glasbenika, Anže Langus - Dagi (Da Phenomena) in Jani Hace (Siddharta). Nov izdelek je z njuno pomočjo nastajal kar nekaj časa, saj vsebuje lepo število skladb, ki jih že dobro poznamo. Hkrati pa nam z novim albumom Čuki obljubljajo, da so šli mal' naprej in da lahko pričakujemo nekaj povsem novega.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.