Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Krokodilčki še vedno najbolj zažigajo

1/19
Žurnal24 main
Ena najbolj znanih slovenskih glasbenih skupin Čuki praznuje dvajset let. Ob tej priložnosti so izdali že petnajsti studijski album in hkrati prvi, ki so ga ustvarili z novim članom, Jernejem Tozonom.

Začetki Čukov segajo daleč nazaj, v prejšnje stoletje, ko so slovensko občinstvo osvojili z Rdečo mašno in Krokodilčki. Z leti je skupina doživljala mnogo sprememb, tista najbolj vidna pa se je zgodila pred dobrim letom, ko je bend zapustil Marko Vozelj . Skupina je svojega čuka izpustila iz gnezda, da je nadaljeval svojo glasbeno pot.

Kmalu po Markovem odhodu se jim je pridružil novi član Jernej Tozon , ki je v skupino prinesel svežino, ki so jo potrebovali. "Jernej je Čukom vsekakor dal nekaj, kar nam je morda manjkalo. S svojim prihodom je s seboj pripeljal tiste poslušalce, ki so nas z leti že zapustili. Prav gotovo pa je zaradi njega na naših koncertih veliko več mladih deklet," je v smehu dejal vodilni čuk Jože Potrebuješ .

Nov album Mal' naprej je prvi album, ki so ga Čuki spesnili v novi postavi in prvi album v Jernejevi glasbeni karieri. "Čuke spremljam že od otroštva in res sem vesel, da sem lahko del tega," je s širokim nasmehom na obrazu povedal Jernej.

Pri petnajstem albumu sta tudi Čukom pomagala dva zelo uspešna slovenska glasbenika, Anže Langus - Dagi (Da Phenomena) in Jani Hace (Siddharta). Nov izdelek je z njuno pomočjo nastajal kar nekaj časa, saj vsebuje lepo število skladb, ki jih že dobro poznamo. Hkrati pa nam z novim albumom Čuki obljubljajo, da so šli mal' naprej in da lahko pričakujemo nekaj povsem novega.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.