Krsta Kennedyjevega morilca naprodaj

Foto: Žurnal24 Kennedyja so ubili 22. novembra 1963. (Foto: Wikipedia)
Krsto, v kateri so pokopali domnevnega morilca ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, bodo prodali na dražbi.
Oglej si celoten članek

Posmrtne ostanke Leeja Harveyja Oswalda so izkopali leta 1981, da bi utišali govorice in dvome o tem, ali je domnevni Kennedyjev morilec dejansko pokopan na svojem mestu. Potem ko so potrdili pristnost njegovih posmrtnih ostankov, so jih pokopali v drugi krsti, prvotno krsto pa ponujajo na dražbi prek spleta.

"Že zdaj obstaja veliko zanimanje," je povedala direktorica dražbene hiše Nate D Sanders iz Los Angelesa Laura Yntema. Pri avkcijski hiši pričakujejo, da bi lahko za Oswaldovo krsto iztržili sto tisoč dolarjev (okoli 75 tisoč evrov).

Lesena krsta, v katero so položili Oswaldovo truplo, je delno poškodovana zaradi vode, saj je bila kar 18 let pod zemljo, preden so truplo vnovič izkopali in njegove ostanke kasneje prestavili v drugo krsto. Oswald, ki so ga 22. novembra 1963 obtožili uboja predsednika Johna F. Kennedyja, se je dva dni za tem ustrelil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.