Magazin > Bizarno
33 ogledov

Krsta Kennedyjevega morilca naprodaj

Kennedyja so ubili 22. novembra 1963. (Foto: Wikipedia) Žurnal24 main
Krsto, v kateri so pokopali domnevnega morilca ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, bodo prodali na dražbi.

Posmrtne ostanke Leeja Harveyja Oswalda so izkopali leta 1981, da bi utišali govorice in dvome o tem, ali je domnevni Kennedyjev morilec dejansko pokopan na svojem mestu. Potem ko so potrdili pristnost njegovih posmrtnih ostankov, so jih pokopali v drugi krsti, prvotno krsto pa ponujajo na dražbi prek spleta.

"Že zdaj obstaja veliko zanimanje," je povedala direktorica dražbene hiše Nate D Sanders iz Los Angelesa Laura Yntema. Pri avkcijski hiši pričakujejo, da bi lahko za Oswaldovo krsto iztržili sto tisoč dolarjev (okoli 75 tisoč evrov).

Lesena krsta, v katero so položili Oswaldovo truplo, je delno poškodovana zaradi vode, saj je bila kar 18 let pod zemljo, preden so truplo vnovič izkopali in njegove ostanke kasneje prestavili v drugo krsto. Oswald, ki so ga 22. novembra 1963 obtožili uboja predsednika Johna F. Kennedyja, se je dva dni za tem ustrelil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.