Kuharski trik: Tako bo meso vedno mehko in okusno

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nič ni hujšega kot meso, ki med žvečenjem spominja na star podplat.
Oglej si celoten članek

Ni pomembno, ali kuhamo zase ali za goste, kar pride na krožnik, naj bo vedno okusno! Zelo kočljivo je še zlasti za začetnike priprava mesa, kajti zelo hitro se lahko zgodi, da dobimo na krožnik presuho perutnino ali svinjski kotlet.

Kuharski mojstri zato svetujejo, da meso, še zlasti, če ga želite razrezati na manjše koščke, režete pravokotno na vlakna. Tako bo meso ostalo mehko. Vlakna se namreč pri segrevanju skrčijo, zato je treba vlakna skrajšati. Meso boste zato lažje prežvečili.  

Pri rezanju mesa uporabiti večji in zelo oster nož. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.