Kulinarični dogodki za sladokusce

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oktobra in novembra Istra ljubiteljem dobre hrane in žlahtne kapljice ponuja res širok izbor domačih pridelkov in sezonskih kulinaričnih specialitet. Ujamete lahko še zadnje fige in na martinovo 11. novembra pokusite prvo mlado vino.
Oglej si celoten članek

To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj je jeseni ta del Slovenije (in Hrvaške) tako privlačen za obisk. Krompirjeve počitnice so več kot odlična priložnost za preizkušanje vin in spoznavanje tartufov, kakijev, kostanjev ter kulinaričnih specialitet, ki iz njih izvirajo. Če se ne boste odločili za obisk ene izmed neštetih kulinaričnih prireditev, se lahko odločite tudi za intimnejše spoznavanje specialitet. Oktobra in novembra namreč obalne in istrske turistične kmetije ter restavracije organizirajo zanimive in poučne vodene kulinarične tematske večere. V četrtek, 25. oktobra, izolska restavracija Moby Dick tako prireja Druženje s tartufi, restavracija Kamin Belvedere pa 8. novembra vabi na dan jesenskih istrskih dobrot.

Kulinarični večeri

Začenjajo se že ta četrtek v restavraciji Bordon, se vedno začnejo ob 20. uri, sestavljeni pa so iz menija s štirimi hodi, degustacijo šestih vzorcev vina, dveh vzorcev oljčnih olj in drugih dobrot. Cena za večerjo je 30 evrov na osebo, seveda pa je treba svoj stol prej rezervirati. Več informacij o prireditvi in rezervacijah lahko najdete na spletni strani Gastronomski zakladi Istre na naslovu Zakladi-istre.si.

Mesec kraške kuhinje

Od 5. oktobra pa vse tja do 11. novembra bodo kraške kmetije in gostilne ponudile najboljše, kar imajo. Okusili boste lahko tradicionalne jedi z okusi kraških zelišč, jesenske dobrote in žlahtna kraška vina. Več informacij o prireditvi lahko najdete na spletni strani Vinskacestakras.si.

Festival belega tartufa in Praznik kakijev

Tik pred začetkom počitnic, v nedeljo, 21. oktobra, se bo v Gradinu zaključil Festival belega tartufa, po počitnicah pa boste lahko med 9. in 11. novembrom v Strunjanu pozdravili Praznik kakijev. Obe prireditvi sta odlična priložnost za to, da z dodatnim gurmanskim koncem tedna podaljšate krompirjeve počitnice še za nekaj okusnih dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.