Kužna nevarnost zavladala svetu

Your browser doesn’t support HTML5 video

Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost Foto: Blitz Kužna nevarnost
En sam dotik je potreben, da smrtonosni virus najde novo žrtev. V svetu izbruhne globalna pandemija in število smrti bliskovito narašča. Jim bo uspelo odkriti izvor nevarne okužbe? Prihaja akcijska drama Kužna nevarnost z odlično zvezdniško zasedbo.
Oglej si celoten članek

Ko se Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) vrne s poslovne poti iz Hongkonga v Minneapolis, se njena domnevna nedolžna utrujenost zaradi poti in časovne razlike sprevrže v kužno stanje. Dva dni pozneje konča na urgenci – mrtva. Zdravniki pretresenemu in žalujočemu možu (Matt Damon) razložijo, da se jim niti sanja ne, zakaj je umrla. Kmalu zatem imajo podobne skrivnostne bolezenske znake tudi drugi: hudo kašljanje in vročina, čemur sledijo napad, možganska krvavitev in naposled smrt.

Število mrtvih bliskovito narašča in na tisoče ljudi zboli zaradi nevarne okužbe, ki se razširi po vsem svetu. V ameriških centrih za preprečevanje in nadzor bolezni pa raziskovalci poskušajo odkriti kodo edinstvenega biološkega patogena, ki še naprej mutira. Namestnik direktorja Cheever (Laurence Fishburne) poskuša pomiriti vse večji preplah, čeprav njega samega hudo skrbi. Pri tem je prisiljen izpostaviti mlado in pogumno zdravnico (Kate Winslet) hudi nevarnosti. Istočasno se zdravnica Leonora Orantes (Marion Cotillard) iz Svetovne zdravstvene organizacije prebija skozi mrežo povezav, ki jo utegnejo privesti do izvora pričujoče težave. Medtem pa aktivistični bloger (Jude Law) trdi, da ljudem nihče ne pove resnice o tem, kaj se dogaja. Njegovo pisanje sproži epidemijo paranoje in strahu, ki nista nič manj nalezljiva kot virus sam.

Srhljivka Kužna nevarnost je nastala po izvirnem scenariju Scotta Z. Burnsa pod režisersko taktirko oskarjevca Stevena Soderbergha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.