Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Kužna nevarnost zavladala svetu

Kužna nevarnost
1/10
Blitz
En sam dotik je potreben, da smrtonosni virus najde novo žrtev. V svetu izbruhne globalna pandemija in število smrti bliskovito narašča. Jim bo uspelo odkriti izvor nevarne okužbe? Prihaja akcijska drama Kužna nevarnost z odlično zvezdniško zasedbo.

Ko se Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) vrne s poslovne poti iz Hongkonga v Minneapolis, se njena domnevna nedolžna utrujenost zaradi poti in časovne razlike sprevrže v kužno stanje. Dva dni pozneje konča na urgenci – mrtva. Zdravniki pretresenemu in žalujočemu možu (Matt Damon) razložijo, da se jim niti sanja ne, zakaj je umrla. Kmalu zatem imajo podobne skrivnostne bolezenske znake tudi drugi: hudo kašljanje in vročina, čemur sledijo napad, možganska krvavitev in naposled smrt.

Število mrtvih bliskovito narašča in na tisoče ljudi zboli zaradi nevarne okužbe, ki se razširi po vsem svetu. V ameriških centrih za preprečevanje in nadzor bolezni pa raziskovalci poskušajo odkriti kodo edinstvenega biološkega patogena, ki še naprej mutira. Namestnik direktorja Cheever (Laurence Fishburne) poskuša pomiriti vse večji preplah, čeprav njega samega hudo skrbi. Pri tem je prisiljen izpostaviti mlado in pogumno zdravnico (Kate Winslet) hudi nevarnosti. Istočasno se zdravnica Leonora Orantes (Marion Cotillard) iz Svetovne zdravstvene organizacije prebija skozi mrežo povezav, ki jo utegnejo privesti do izvora pričujoče težave. Medtem pa aktivistični bloger (Jude Law) trdi, da ljudem nihče ne pove resnice o tem, kaj se dogaja. Njegovo pisanje sproži epidemijo paranoje in strahu, ki nista nič manj nalezljiva kot virus sam.

Srhljivka Kužna nevarnost je nastala po izvirnem scenariju Scotta Z. Burnsa pod režisersko taktirko oskarjevca Stevena Soderbergha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.