Lady Gaga in sociologija slave

Foto: Žurnal24 Lady Gaga
Ameriški profesor Mathieu Deflem si je zamislil nov sociološki predmet na univerzi - "Lady Gaga in sociologija slave".
Oglej si celoten članek

"Lady GaGa in sociologija slave" – to bo novi predmet, ki ga bodo od spomladi leta 2011 lahko obiskovali študenti na univerzi v Južni Karolini. Tako bodo lahko na predavanjih predelali fenomen Lady Gaga z znanstvenega stališča.

Predmet si je zamislil 48-letni profesor sociologije Mathieu Deflem, potem ko je bil kar 28-krat na njenem koncertu. Sprva je sicer nameraval izkoristiti slavno pevko kot primer fenomenologije slave v 21. stoletju, vendar se je po vsem, kar je doživel na teh koncertih, odločil, da po njej poimenuje tudi predmet.

Študentom bo poskušal približati, kaj resnično pomeni biti znan in kaj vse spada pod pojem slave. Profesor, ki se je nekajkrat s kontroverzno pevko tudi srečal, je povedal: "Osnovni cilj predavanja je razjasniti nekatere od relevantnih socioloških razmer popularnosti Lady Gaga." Ob tem tudi dodaja: "Toliko je vsega v današnji družbi, kar je vplivalo na to, da ima ona danes 10 milijonov prijateljev na Facebooku in okrog 6 milijonov zasledovalcev na Twitterju. Resnično mislim, da je to sociološki fenomen."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.