Magazin > Bizarno
26 ogledov

Lady Gaga in sociologija slave

Lady Gaga Žurnal24 main
Ameriški profesor Mathieu Deflem si je zamislil nov sociološki predmet na univerzi - "Lady Gaga in sociologija slave".

"Lady GaGa in sociologija slave" – to bo novi predmet, ki ga bodo od spomladi leta 2011 lahko obiskovali študenti na univerzi v Južni Karolini. Tako bodo lahko na predavanjih predelali fenomen Lady Gaga z znanstvenega stališča.

Predmet si je zamislil 48-letni profesor sociologije Mathieu Deflem, potem ko je bil kar 28-krat na njenem koncertu. Sprva je sicer nameraval izkoristiti slavno pevko kot primer fenomenologije slave v 21. stoletju, vendar se je po vsem, kar je doživel na teh koncertih, odločil, da po njej poimenuje tudi predmet.

Študentom bo poskušal približati, kaj resnično pomeni biti znan in kaj vse spada pod pojem slave. Profesor, ki se je nekajkrat s kontroverzno pevko tudi srečal, je povedal: "Osnovni cilj predavanja je razjasniti nekatere od relevantnih socioloških razmer popularnosti Lady Gaga." Ob tem tudi dodaja: "Toliko je vsega v današnji družbi, kar je vplivalo na to, da ima ona danes 10 milijonov prijateljev na Facebooku in okrog 6 milijonov zasledovalcev na Twitterju. Resnično mislim, da je to sociološki fenomen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.