Lahko noč, izpovedi nevarnega uma

Foto: Slovenska kinoteka
Foto: Slovenska kinoteka
Na samem pragu novega leta vas v Slovenski kinoteki čaka obširna, tematska retrospektiva Ekrani na platnu. Ob 19. uri bo tako na sporedu film Izpovedi nevarnega uma (Confessions of a Dangerous Mind), ob 21.15 pa Lahko noč in srečno (Good Night, And Good Luck).
Oglej si celoten članek

Izpovedi nevarnega uma je po scenariju slovitega Charlieja Kaufmana (Biti John Malkovich, Prilagajanje, Večno sonce brezmadežnega uma) posneta avtobiografija Chucka Barrisa (upodobi ga Sam Rockwell), legendarnega televizijskega producenta in pionirskega avtorja stupidnih TV kvizov tipa Zmenkarije in Mladoporočenci, ki zase trdi, da je v prostem času kot najeti operativec ubijal za državo in pokončal nič manj kot triintrideset državnih sovražnikov.

Režijski prvenec Georga Clooneyja jasno sporoča, da resničnosti šovi ne ubijajo samo duha.

Zgodovinska drama Lahko noč in srečno govori o zgodnjih letih televizijskega novinarstva v Ameriki v petdesetih letih prejšnjega stoletja. V ospredju je resnični spor med kontroverznim televizijskim novinarjem Edwardom R. Murrowom (življenjska vloga Davida Strathairna) in nič manj kontroverznim "lovcem na čarovnice", senatorjem Josephom McCarthyjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.