Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Lahko noč, izpovedi nevarnega uma

Izpovedi nevarnega uma Slovenska kinoteka
Na samem pragu novega leta vas v Slovenski kinoteki čaka obširna, tematska retrospektiva Ekrani na platnu. Ob 19. uri bo tako na sporedu film Izpovedi nevarnega uma (Confessions of a Dangerous Mind), ob 21.15 pa Lahko noč in srečno (Good Night, And Good Luck).

Izpovedi nevarnega uma je po scenariju slovitega Charlieja Kaufmana (Biti John Malkovich, Prilagajanje, Večno sonce brezmadežnega uma) posneta avtobiografija Chucka Barrisa (upodobi ga Sam Rockwell), legendarnega televizijskega producenta in pionirskega avtorja stupidnih TV kvizov tipa Zmenkarije in Mladoporočenci, ki zase trdi, da je v prostem času kot najeti operativec ubijal za državo in pokončal nič manj kot triintrideset državnih sovražnikov.

Režijski prvenec Georga Clooneyja jasno sporoča, da resničnosti šovi ne ubijajo samo duha.

Zgodovinska drama Lahko noč in srečno govori o zgodnjih letih televizijskega novinarstva v Ameriki v petdesetih letih prejšnjega stoletja. V ospredju je resnični spor med kontroverznim televizijskim novinarjem Edwardom R. Murrowom (življenjska vloga Davida Strathairna) in nič manj kontroverznim "lovcem na čarovnice", senatorjem Josephom McCarthyjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.