Laibachi niso mogli zrušiti premogovnika

Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo Foto: Marko Šeruga Laibach pod zemljo
Premogovniški rovi pod Muzejem premogovništva Slovenije so v včeraj skoraj do polnoči odmevali od rudarskih pozdravov srečno in industrijske suite Kohle ist Brot (premog je kruh, op. a.) v izvedbi Laibachov, ki po zagotovilih velenjskih rudarjev kljub svoji zvokovni moči niti na njihov najslabši dan ne bi mogla zrušiti rovov.
Oglej si celoten članek

Tri zaporedne in obenem tudi razprodane izvedbe koncerta niso navdušile samo ljubiteljev ene od najbolj prepoznavnih domačih zasedb, ampak ponudile tudi vpogled v zanimivo premogovniško kulturo, ki je v kombinaciji z Laibachom tako postala še toliko bolj posebna.

"Smo premogovniški kraj, prav tako pa iz premogovniškega kraja izhaja Laibach. zato smo stopili v stik z Delavskim domom Trbovlje in z Laibachom ter najprej naredili razstavo, ko smo se odločili še za prostor, namenjen prireditvam pod zemljo, pa smo se dogovorili še za koncert," je pot do petkovega koncerta, do katerega so se obiskovalci morali spustiti še 200 metrov pod zemljo in se sprehoditi po najstarejši jamski progi v Premogovniku Velenje, opisal direktor Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju Stojan Špegel.

Da je tudi sam privrženec Laibachov in njihove umetnosti, ni bilo težko spregledati, saj bo v muzejskih prostorih vse do 18. novembra odprta tudi zanimiva razstava oziroma instalacija Laibach kunst - Glück auf, ki je tako kot koncert nastala kot del Evropske prestolnice kulture - Maribor 2012, na njej pa se bodo obiskovalci, če bodo hoteli priti v nebesa, najprej morali sprehoditi tudi skozi pekel in vice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.