Le intenzivna vadba ščiti pred virusi

Foto: Žurnal24
Ste na teden intenzivno telesno dejavni vsaj dve uri in pol? Potem je vaš imunski sistem verjetno zelo dober.
Oglej si celoten članek

Vsaj dve uri in pol intenzivne telesne dejavnosti na teden občutno pripomore h krepitvi imunskega sistema, je pokazala britanska raziskava, v kateri je sodelovalo 4.800 ljudi.

Zmerna telesna dejavnost, ki je sicer tudi blagodejna za zdravje, žal nima enakih učinkov na imunski sistem. Vadba okrepi obrambo pred virusi le, če je intenzivna, ni pa pomembno, ali ste dejavni enkrat na teden dve uri in pol ali večkrat na teden po pol ure. Pomembno je le, da srce pripravite k pospešenemu bitju, se zadihate in utrudite mišice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.