Lepotni učinki mleka

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Mleko je pravi lepotni eliksir za kožo.
Oglej si celoten članek

Kleopatra se je kopala v mleku. Pametno. Maščobe namreč blagodejno vplivajo na kožo, kislina v mleku pa odstranjuje nečistoče in preprečuje širitev kapilar.

Preberite, na kakšne načine mleko uporabiti v lepotilne namene.

Kopel
V vročo vodo dajte skodelico mleka v prahu, 1 žličko posušene sivke, 1 žličko rožmarina in nekaj koščkov posušene pomarančne kože. Pustite stati nekaj minut, nato tekočino skozi filter prelijte v kopalno kad.

Čiščenje obraza
Za občutljivo kožo je čiščenje prava muka. Mleko je idealna rešitev, saj jo nežno očisti in regenerira.

Pol litra mleka zmešajte s cvetovi kamilice in pustite stati nekaj minut. Nato mleko vmasirajte v kožo. Obraz na koncu sperite s toplo vodo

Nega s pinjencem
Odlična maska za obraz in tudi roke. Potrebujete skodelico kamiličnega (ali šipkovega) čaja in skodelico pinjenca. Roke v zmesi namakajte 10 minut, nato jih sperite z mrzlo vodo.

Skutina maska
Maska iz skute bo iz kože potegnila odvečno maščobo, jo negovala in očistila.

Sestavine: 2 jedilni žlici polmastne skute, 2 čajni žlici medu, 1 čajna žlička limoninega soka. Sestavine zmešajte in nanesite na obraz. Po 30 minutah sperite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.