Magazin > Lepota & telo
86 ogledov

Lepotni učinki mleka

obraz Profimedias
Mleko je pravi lepotni eliksir za kožo.

Kleopatra se je kopala v mleku. Pametno. Maščobe namreč blagodejno vplivajo na kožo, kislina v mleku pa odstranjuje nečistoče in preprečuje širitev kapilar.

Preberite, na kakšne načine mleko uporabiti v lepotilne namene.

Kopel
V vročo vodo dajte skodelico mleka v prahu, 1 žličko posušene sivke, 1 žličko rožmarina in nekaj koščkov posušene pomarančne kože. Pustite stati nekaj minut, nato tekočino skozi filter prelijte v kopalno kad.

Čiščenje obraza
Za občutljivo kožo je čiščenje prava muka. Mleko je idealna rešitev, saj jo nežno očisti in regenerira.

Pol litra mleka zmešajte s cvetovi kamilice in pustite stati nekaj minut. Nato mleko vmasirajte v kožo. Obraz na koncu sperite s toplo vodo

Nega s pinjencem
Odlična maska za obraz in tudi roke. Potrebujete skodelico kamiličnega (ali šipkovega) čaja in skodelico pinjenca. Roke v zmesi namakajte 10 minut, nato jih sperite z mrzlo vodo.

Skutina maska
Maska iz skute bo iz kože potegnila odvečno maščobo, jo negovala in očistila.

Sestavine: 2 jedilni žlici polmastne skute, 2 čajni žlici medu, 1 čajna žlička limoninega soka. Sestavine zmešajte in nanesite na obraz. Po 30 minutah sperite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.