Lignano skoraj slovenski

Foto: Žurnal24 Pozor na plažah v okolici Ravenne. (Foto: Shutterstock)
Bližnji Lignano Sabbiadoro in njegove plaže Slovenci obiskujejo vse pogosteje.
Oglej si celoten članek

Obiski slovenskih turistov v italijanskem poletnem letovišču Lignano Sabbiadoro so se od leta 2004 do 2009 povečali za kar 400 odstotkov, kažejo zadnji podatki videmske gospodarske zbornice, ki so bili objavljeni prejšnji četrtek na promocijski predstavitvi v Ljubljani. Letovišče, znano po dolgi peščeni plaži, je lani obiskalo kar 20 tisoč Slovencev.

Sodelovanje med državama. Predstavitev letovišča je po mnenju predsednika videmske gospodarske zbornice Giovannija Da Pozza posledica vse uspešnejšega turističnega sodelovanja Slovenije in italijanske regije Furlanija – Julijska krajina. Investicije v mestno in prometno ureditev so v zadnjih letih privlačnost tega dela italijanske obale še povečale.

Dve uri od Ljubljane. Lignano Sabbiadoro je od prestolnice oddaljen približno 180 kilometrov, kar je približno dve uri vožnje z avtomobilom. Peščene plaže in prijazno mestece, polno značilnih italijanskih kavarn, je privlačno čez vse leto, najbolj pa seveda poleti, ko peščene plaže zaživijo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.