Magazin
132 ogledov

Lignano skoraj slovenski

Pozor na plažah v okolici Ravenne. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Bližnji Lignano Sabbiadoro in njegove plaže Slovenci obiskujejo vse pogosteje.

Obiski slovenskih turistov v italijanskem poletnem letovišču Lignano Sabbiadoro so se od leta 2004 do 2009 povečali za kar 400 odstotkov, kažejo zadnji podatki videmske gospodarske zbornice, ki so bili objavljeni prejšnji četrtek na promocijski predstavitvi v Ljubljani. Letovišče, znano po dolgi peščeni plaži, je lani obiskalo kar 20 tisoč Slovencev.

Sodelovanje med državama. Predstavitev letovišča je po mnenju predsednika videmske gospodarske zbornice Giovannija Da Pozza posledica vse uspešnejšega turističnega sodelovanja Slovenije in italijanske regije Furlanija – Julijska krajina. Investicije v mestno in prometno ureditev so v zadnjih letih privlačnost tega dela italijanske obale še povečale.

Dve uri od Ljubljane. Lignano Sabbiadoro je od prestolnice oddaljen približno 180 kilometrov, kar je približno dve uri vožnje z avtomobilom. Peščene plaže in prijazno mestece, polno značilnih italijanskih kavarn, je privlačno čez vse leto, najbolj pa seveda poleti, ko peščene plaže zaživijo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.