Ljubljana bo gostila finale novega olimpijskega športa!

Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship Foto: Arhiv dogodka World Kidz Breaking Championship
V Ljubljani bosta naslov branila lanska zmagovalca Bboy Tsukki in Bgirl Karla. Oba se letos podajata tudi v kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, kjer se bosta borila za prve olimpijske medalje v zgodovini breakdanca.
Oglej si celoten članek

Ljubljana bo že drugič gostila finale breakdance tekmovanja svetovne serije z najboljšimi plesalci do 18. let. Naslov bosta branila Bboy Tsukki in Bgirl Karla, ki sta tudi resna kandidata za nastop na olimpijadi v Parizu. Ogled vseh tekmovanj bo brezplačen.

Dogodek WKBC - World Kidz Breaking Champion bo v dveh dneh postregel z bitkami najboljših plesalcev breakdanca na svetu. Ti bodo zavzeli središče Ljubljane, in ga ob ritmih prekaljenih selektorjev spet postavili na glavo.

Dogodek je več kot le tekmovanje, je praznovanje breakdance kulture, njene raznolikosti in sposobnosti združevanja ljudi iz različnih okolij. Tekmovanja bodo hkrati predstavljala tudi priložnost za mlade talente, da se izpostavijo in pokažejo svoje spretnosti na svetovnem prizorišču. Glavna zvezda dogajanja je tekmovanje World Kidz Breaking Champion U18, ki bo združilo trenutno najboljše mlade plesalce breakdanca na svetu. Ob tem se bodo odvila še tri druga tekmovanja: Open, All Style in Begginer.

Predizbori za tekmovanje World Kidz Breaking Champion potekajo celo leto na vseh kontinentih, najboljši breakerji pa bodo junija pripotovali v Ljubljano in se tam pomerili za naslov zmagovalca. Tekmovanj WKBC se bo skupaj po celem svetu udeležilo preko 1.500 plesalcev.

Preprosta postavitev odra na Kongresnem trgu in tribune okoli njega, bodo ustvarili optično iluzijo arene, sredi katere se bodo odvile plesne bitke. Tako se bomo vrnili h koreninam tega plesa - na ulico in povrnili prvinskost športa, ko so se mladi družili na prostem in si kar sami priredili plesno zabavo sredi mesta.

Ambasador dogodka je Tilen Grašič, najboljši slovenski breakdancer svetovnega ranga.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.