Magazin > Odnosi in prosti čas
329 ogledov

Ljubljana bo gostila finale novega olimpijskega športa!

World Kidz Breaking Championship
1/15
Arhiv dogodka
V Ljubljani bosta naslov branila lanska zmagovalca Bboy Tsukki in Bgirl Karla. Oba se letos podajata tudi v kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, kjer se bosta borila za prve olimpijske medalje v zgodovini breakdanca.

Ljubljana bo že drugič gostila finale breakdance tekmovanja svetovne serije z najboljšimi plesalci do 18. let. Naslov bosta branila Bboy Tsukki in Bgirl Karla, ki sta tudi resna kandidata za nastop na olimpijadi v Parizu. Ogled vseh tekmovanj bo brezplačen.

Dogodek WKBC - World Kidz Breaking Champion bo v dveh dneh postregel z bitkami najboljših plesalcev breakdanca na svetu. Ti bodo zavzeli središče Ljubljane, in ga ob ritmih prekaljenih selektorjev spet postavili na glavo.

Dogodek je več kot le tekmovanje, je praznovanje breakdance kulture, njene raznolikosti in sposobnosti združevanja ljudi iz različnih okolij. Tekmovanja bodo hkrati predstavljala tudi priložnost za mlade talente, da se izpostavijo in pokažejo svoje spretnosti na svetovnem prizorišču. Glavna zvezda dogajanja je tekmovanje World Kidz Breaking Champion U18, ki bo združilo trenutno najboljše mlade plesalce breakdanca na svetu. Ob tem se bodo odvila še tri druga tekmovanja: Open, All Style in Begginer.

Predizbori za tekmovanje World Kidz Breaking Champion potekajo celo leto na vseh kontinentih, najboljši breakerji pa bodo junija pripotovali v Ljubljano in se tam pomerili za naslov zmagovalca. Tekmovanj WKBC se bo skupaj po celem svetu udeležilo preko 1.500 plesalcev.

Preprosta postavitev odra na Kongresnem trgu in tribune okoli njega, bodo ustvarili optično iluzijo arene, sredi katere se bodo odvile plesne bitke. Tako se bomo vrnili h koreninam tega plesa - na ulico in povrnili prvinskost športa, ko so se mladi družili na prostem in si kar sami priredili plesno zabavo sredi mesta.

Ambasador dogodka je Tilen Grašič, najboljši slovenski breakdancer svetovnega ranga.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.