Magnificovi čevapčiči z roza črtico

Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Članica uprave Mercatorja za strateško trženje in globalno nabavo Mateja Jesenek Foto: Žurnal24 Robert Per%C5%A1ut %E2%80%93 Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico, Mateja Jesenek, Žiga Debeljak Foto: Žurnal24 Mojmir Sepe Foto: Žurnal24 Robert Peršut - Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico, Mateja Jesenek, Žiga Debeljak Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico, Mateja Jesenek, Žiga Debeljak Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico, Mateja Jesenek, Žiga Debeljak Foto: Žurnal24 Vodomec Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico Foto: Žurnal24 Robert Peršut – Magnifico, Peter Poles Foto: Žurnal24 Pavel Vrabec, Robert Peršut – Magnifico, programski direktor Pro Plus Branko Čak
Magnifico je danes pred svojim studiom povabljenim gostom dokazal, da je pravi žar mojster, za naš portal pa je razkril tudi skrivnost peke čevapčičev.
Oglej si celoten članek

Robert Pešut - Magnifico je danes dopoldne pred svojim studiom v ljubljanskem parku Tivoli dokazal, da je ne samo odličen glasbenik, ampak tudi enkraten žar mojster.

Z obvezno cigareto v ustih in s pivom v roki je pod budnim očesom kuharskega mojstra Andreja Kuharja, edinega Slovenca z Michelinovo zvezdico, z izvrstno glasbeno kuliso, za katero je poskrbel belokranjski tamburaški orkester Vodomec, ter s pomočjo "najboljšega soseda" za povabljence pripravil slastne čevapčiče, kotlete iz mehke svinjske vratovine in piščančje-svinjska nabodala z zelenjavo, s sezonsko zelenjavo ter raznimi prilogami (mlado čebulo, ajvarjem, kajmakom, mešano solato in gorčico) pa se je prikupil tudi maloštevilnim vegetarijancem.

Čevapčiči z roza črtico
"Kuham že kar nekaj časa. Prej si tega nisem upal povedati, ker mi je bilo nerodno. V Šiški imam celo vzdevek Zlata copata. A leta so minevala in zdaj je moderno, da znajo tudi moški kaj skuhati, zato sem se tudi sam opogumil in si rekel, da bom javno pokazal, na kakšen način lahko skuham za ansambel, s katerim snemam. Najbolj pomembno je, da glasbeniki niso željni in lačni, pa še v gostilne oziroma domov jim ni treba hoditi med snemanjem," je ob tej priložnosti povedal Magnifico. Ni čudno torej, da ga vsi njegovi glasbeniki kličejo foter.

Čevapčiče moraš pogosto obračati, tako da notri ostane roza črtica. Takrat veš, da je pečeno. Zelo pomembna pa je tudi dobra volja.
 

In kaj so njegove specialitete? "Do specialitet pridem takrat, kadar ni dovolj resursov in časa. Sicer pa rad skuham pasulj s suhim mesom in zeljno solato ter belim kruhom, jem pa štajersko kislo juho s svinjskimi parklji, a te žal še ne znam pripraviti," nam je povedal glasbenik, ki je velik del svojega otroštva preživel v Beli Krajini in v Srbiji.

Magnifico je za naš portal razkril tudi skrivnost peke čevapčičev. "Čevapčiče moraš pogosto obračati, tako da notri ostane roza črtica. Takrat veš, da je pečeno. Zelo pomembna pa je tudi dobra volja," poznavalsko pravi glasbenik, ki se sicer peke na žaru ne loteva tako pogosto, kot bi si želel, saj za to nima možnosti.  

Foto: Žurnal24 Robert Per%C5%A1ut %E2%80%93 Magnifico "Danes sem to z veseljem naredil. Morda mi bodo pa žar pustili tu in bom lahko večkrat kaj spekel," je hudomušno dejal glasbenik, ki ima zaradi praktičnosti raje plinske žare od tistih na oglje. Mase za čevapčiče sicer ne dela sam, saj meni, da za kaj takega nima dovolj znanja, za razliko od mnogih pa jih tudi ne zaliva s pivom.

Na ljubezenski turneji
Magnifica že junija čaka nadaljevanje evropske turneje Tour d' Amour, v okviru katere se bo ustavil v Franciji, Italiji, Srbiji ter na Hrvaškem, Madžarskem in Portugalskem, pri nas pa ga bo mogoče videti v Celju in oktobra v Ljubljani.

Poleg tega skupaj z Rokom Golobom ustvarja glasbo za drugi del filma srbskega režiserja in igralca Dragana Bjelogrlića Motevideo bo te video. Prvi del te zelo velike uspešnice na Balkanu bomo lahko v Sloveniji videli jeseni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.