Magazin > VIP
24 ogledov

Magnificovi čevapčiči z roza črtico

Robert Peršut – Magnifico
1/23
Žurnal24 main
Magnifico je danes pred svojim studiom povabljenim gostom dokazal, da je pravi žar mojster, za naš portal pa je razkril tudi skrivnost peke čevapčičev.

Robert Pešut - Magnifico je danes dopoldne pred svojim studiom v ljubljanskem parku Tivoli dokazal, da je ne samo odličen glasbenik, ampak tudi enkraten žar mojster.

Z obvezno cigareto v ustih in s pivom v roki je pod budnim očesom kuharskega mojstra Andreja Kuharja, edinega Slovenca z Michelinovo zvezdico, z izvrstno glasbeno kuliso, za katero je poskrbel belokranjski tamburaški orkester Vodomec, ter s pomočjo "najboljšega soseda" za povabljence pripravil slastne čevapčiče, kotlete iz mehke svinjske vratovine in piščančje-svinjska nabodala z zelenjavo, s sezonsko zelenjavo ter raznimi prilogami (mlado čebulo, ajvarjem, kajmakom, mešano solato in gorčico) pa se je prikupil tudi maloštevilnim vegetarijancem.

Čevapčiči z roza črtico
"Kuham že kar nekaj časa. Prej si tega nisem upal povedati, ker mi je bilo nerodno. V Šiški imam celo vzdevek Zlata copata. A leta so minevala in zdaj je moderno, da znajo tudi moški kaj skuhati, zato sem se tudi sam opogumil in si rekel, da bom javno pokazal, na kakšen način lahko skuham za ansambel, s katerim snemam. Najbolj pomembno je, da glasbeniki niso željni in lačni, pa še v gostilne oziroma domov jim ni treba hoditi med snemanjem," je ob tej priložnosti povedal Magnifico. Ni čudno torej, da ga vsi njegovi glasbeniki kličejo foter.

Čevapčiče moraš pogosto obračati, tako da notri ostane roza črtica. Takrat veš, da je pečeno. Zelo pomembna pa je tudi dobra volja.
 

In kaj so njegove specialitete? "Do specialitet pridem takrat, kadar ni dovolj resursov in časa. Sicer pa rad skuham pasulj s suhim mesom in zeljno solato ter belim kruhom, jem pa štajersko kislo juho s svinjskimi parklji, a te žal še ne znam pripraviti," nam je povedal glasbenik, ki je velik del svojega otroštva preživel v Beli Krajini in v Srbiji.

Magnifico je za naš portal razkril tudi skrivnost peke čevapčičev. "Čevapčiče moraš pogosto obračati, tako da notri ostane roza črtica. Takrat veš, da je pečeno. Zelo pomembna pa je tudi dobra volja," poznavalsko pravi glasbenik, ki se sicer peke na žaru ne loteva tako pogosto, kot bi si želel, saj za to nima možnosti.  

Robert Per%C5%A1ut %E2%80%93 Magnifico | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Danes sem to z veseljem naredil. Morda mi bodo pa žar pustili tu in bom lahko večkrat kaj spekel," je hudomušno dejal glasbenik, ki ima zaradi praktičnosti raje plinske žare od tistih na oglje. Mase za čevapčiče sicer ne dela sam, saj meni, da za kaj takega nima dovolj znanja, za razliko od mnogih pa jih tudi ne zaliva s pivom.

Na ljubezenski turneji
Magnifica že junija čaka nadaljevanje evropske turneje Tour d' Amour, v okviru katere se bo ustavil v Franciji, Italiji, Srbiji ter na Hrvaškem, Madžarskem in Portugalskem, pri nas pa ga bo mogoče videti v Celju in oktobra v Ljubljani.

Poleg tega skupaj z Rokom Golobom ustvarja glasbo za drugi del filma srbskega režiserja in igralca Dragana Bjelogrlića Motevideo bo te video. Prvi del te zelo velike uspešnice na Balkanu bomo lahko v Sloveniji videli jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.