Majhna vloga z velikim učinkom

Foto: Saša Despot Katarina Čas Foto: Saša Despot Katarina Čas Foto: Saša Despot Katarina Čas Vesna Milek
Volk z Wall Streeta. Katarina Čas o Scorseseju in svojem prvem golem prizoru.
Oglej si celoten članek

Še pred začetkom rednega predvajanja v svetovnih kinematografih je bil v Kinodvoru včeraj predpremierno na ogled zadnji in menda tudi poslednji film Martina Scorseseja Volk z Wall Streeta.

Črno komedijo, posneto po istoimenski knjigi, v kateri je borzni posrednik Jordan Belfort popisal resnične dogodke v svojem kontroverznem življenju, kritiki že uvrščajo med filmske favorite letošnjega leta, za slovensko publiko pa sta ogled filma in aplavz nujna tudi zato, ker v njem igra Katarina Čas – čeprav sama pravi, da ne pričakuje, da ji bo zdaj ploskala vsa Slovenija.

Z goloto ni bilo težav

TV-voditeljica in igralka, ki je z novinarji včeraj delila svoje izkušnje s snemanja filma in njegove premiere v New Yorku, je svoje prvo srečanje z vlogo na velikem platnu opisala kot najbolj prepričljivo doslej. Kot je pojasnila, se ji je prvič zgodilo, da v filmu ni videla sebe, težav pa ji po njenih besedah ni delala niti scena, v kateri je (prvič) nastopila popolnoma gola, saj je bil prizor v kontekstu Scorsesejeve filmske naracije.

Dobila zahvalno pismo

“Vsi vemo, da je Scorsese filmski genij z občutkom za podrobnosti,” je Časova, ki jo bomo v prihodnosti lahko videli tudi ob boku Ala Pacina, opisala z oskarjem nagrajenega filmarja ter dodala, da jo je po snemanju pohvalil in ji napisal lepo zahvalno pismo.

Režiserja, ki je v filmu ohranil vse njene scene in eno od njih vključil celo v filmski napovednik, pa ni navdušila samo s svojo pojavo, ampak je Sloveniji med drugim naredila reklamo tako, da je Scorsese v filmu pokazal slovensko zastavo. V kakšnem kontekstu jo je uporabil, pa si boste morali ogledati sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.