Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Majhna vloga z velikim učinkom

Katarina Čas
1/3
Saša Despot
Volk z Wall Streeta. Katarina Čas o Scorseseju in svojem prvem golem prizoru.

Še pred začetkom rednega predvajanja v svetovnih kinematografih je bil v Kinodvoru včeraj predpremierno na ogled zadnji in menda tudi poslednji film Martina Scorseseja Volk z Wall Streeta.

Črno komedijo, posneto po istoimenski knjigi, v kateri je borzni posrednik Jordan Belfort popisal resnične dogodke v svojem kontroverznem življenju, kritiki že uvrščajo med filmske favorite letošnjega leta, za slovensko publiko pa sta ogled filma in aplavz nujna tudi zato, ker v njem igra Katarina Čas – čeprav sama pravi, da ne pričakuje, da ji bo zdaj ploskala vsa Slovenija.

Z goloto ni bilo težav

TV-voditeljica in igralka, ki je z novinarji včeraj delila svoje izkušnje s snemanja filma in njegove premiere v New Yorku, je svoje prvo srečanje z vlogo na velikem platnu opisala kot najbolj prepričljivo doslej. Kot je pojasnila, se ji je prvič zgodilo, da v filmu ni videla sebe, težav pa ji po njenih besedah ni delala niti scena, v kateri je (prvič) nastopila popolnoma gola, saj je bil prizor v kontekstu Scorsesejeve filmske naracije.

Dobila zahvalno pismo

“Vsi vemo, da je Scorsese filmski genij z občutkom za podrobnosti,” je Časova, ki jo bomo v prihodnosti lahko videli tudi ob boku Ala Pacina, opisala z oskarjem nagrajenega filmarja ter dodala, da jo je po snemanju pohvalil in ji napisal lepo zahvalno pismo.

Režiserja, ki je v filmu ohranil vse njene scene in eno od njih vključil celo v filmski napovednik, pa ni navdušila samo s svojo pojavo, ampak je Sloveniji med drugim naredila reklamo tako, da je Scorsese v filmu pokazal slovensko zastavo. V kakšnem kontekstu jo je uporabil, pa si boste morali ogledati sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.