Mali princ slovenske politike

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Izšla je literarna biografija o odraščanju dr. Janeza Drnovška. Njena avtorica se z nekdanjim predsednikom nikoli ni srečala, čeprav je imela veliko priložnosti.
Oglej si celoten članek
Knjigo so predstavili danes na sedežu Univerze v Ljubljani. Pod knjižno umetnino se je podpisala priznana slovenska pisateljica Marinka Fritz Kunc . Navdih za njen naslov je dobila v knjigi o modrosti, ki jo človek z odraščanjem pozablja – v Malem princu francoskega pisatelja in pilota Antoina de Saint-Exuperyja . "Vsakdo lahko v sebi najde nekaj povsem drugačnega od spoznanja drugih, kar pogojuje njegovo, njemu lastno pot. V tem ne pričakuje podpore, njegov osebnostni žar ga greje, da naredi, kar ga žene naprej. Toda vse te dragocene ideje se lahko izgubijo v nič, če ni sklenjen krog udejanjanja, kar daje smisel ustvarjanju. Uspeh nam je kot tatu vtisnjen v našo zapuščino, “ je zapisala avtorica. In prav zato tak naslov literarne biografije – kot vzporednica z "literarnim dečkom, ki je zapustil Zemljo, kot jo je zapustil mali princ slovenske politike v življenjskem obdobju zagona in ustvarjalnosti. "
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.