Magazin
38 ogledov

Mali princ slovenske politike

1/2
Žurnal24 main
Izšla je literarna biografija o odraščanju dr. Janeza Drnovška. Njena avtorica se z nekdanjim predsednikom nikoli ni srečala, čeprav je imela veliko priložnosti.
Knjigo so predstavili danes na sedežu Univerze v Ljubljani. Pod knjižno umetnino se je podpisala priznana slovenska pisateljica Marinka Fritz Kunc . Navdih za njen naslov je dobila v knjigi o modrosti, ki jo človek z odraščanjem pozablja – v Malem princu francoskega pisatelja in pilota Antoina de Saint-Exuperyja . "Vsakdo lahko v sebi najde nekaj povsem drugačnega od spoznanja drugih, kar pogojuje njegovo, njemu lastno pot. V tem ne pričakuje podpore, njegov osebnostni žar ga greje, da naredi, kar ga žene naprej. Toda vse te dragocene ideje se lahko izgubijo v nič, če ni sklenjen krog udejanjanja, kar daje smisel ustvarjanju. Uspeh nam je kot tatu vtisnjen v našo zapuščino, “ je zapisala avtorica. In prav zato tak naslov literarne biografije – kot vzporednica z "literarnim dečkom, ki je zapustil Zemljo, kot jo je zapustil mali princ slovenske politike v življenjskem obdobju zagona in ustvarjalnosti. "
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.