Manikira v petih korakih

Foto: Žurnal24 Za najdaljšo noč nohte obarvajte v temne odtenke. (Foto: Imaxtree)
"Pri negi in oblikovanju nohtov je ključna pravilna izbira in uporaba pilice," poudarja kozmetičarka Bruni Novak.
Oglej si celoten članek

1. korak: Obnohtna kožica
Manikiro začnite z nego obnohtne kožice. Te nikar ne strizite, ampak jo z leseno paličico nežno potisnite proti prstu. Ne pozabite na negovalno kremo ali olje za obnohtno kožico.

2. korak: Izbira pilice
Trend pri pilicah za nohte za domačo uporabo so steklene pilice, ki so primerne tudi za oblikovanje občutljivih in poškodovanih nohtov. "Steklene pilice so mehkejše in zato nohta ne poškodujejo, za razliko od klasičnih, pa se jih tudi lažje čisti in razkuži," razlaga Bruni Novak iz Salona lepote Studio4 in dodaja, da morate biti pri nakupu pilice pozorni predvsem na tip nohtov.

3. korak: Piljenje
"Nohte vedno pilite le v eno smer, od leve proti desni," pravi Novakova in dodaja, da boste tako preprečili mikroraztrganine, luščenje in lomljenje nohtov. Piljenje zaključite z vertikalnimi gibi na konicah od zgoraj navzdol. Nadaljujte z nežnim piljenjem površine nohtov in potegi za sijaj.

4. korak: Lakiranje
Začnite z nanosom osnovnega premaza, ki bo nohte zaščitil pred obarvanjem agresivnejših temnih odtenkov. Nadaljujte z nanosom barvnega laka. Tega, če se le da, na nohte nanesite hitro in v največ treh potegih. Ko se prvi nanos lahka posuši, za lepši odtenek nanesite še en sloj. Obstojnost laka podaljšajte z nanosom zaključnega sloja nadlaka.

5. korak: Popravki
Zadnji korak je namenjen popravkom in odstranjevanju pack okoli nohtov. Te najlažje odstranite s paličico, ki jo pomočite v odstranjevalec laka za nohte. Bodite natančni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.