Magazin > Lepota & telo
147 ogledov

Manikira v petih korakih

Za najdaljšo noč nohte obarvajte v temne odtenke. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
"Pri negi in oblikovanju nohtov je ključna pravilna izbira in uporaba pilice," poudarja kozmetičarka Bruni Novak.

1. korak: Obnohtna kožica
Manikiro začnite z nego obnohtne kožice. Te nikar ne strizite, ampak jo z leseno paličico nežno potisnite proti prstu. Ne pozabite na negovalno kremo ali olje za obnohtno kožico.

2. korak: Izbira pilice
Trend pri pilicah za nohte za domačo uporabo so steklene pilice, ki so primerne tudi za oblikovanje občutljivih in poškodovanih nohtov. "Steklene pilice so mehkejše in zato nohta ne poškodujejo, za razliko od klasičnih, pa se jih tudi lažje čisti in razkuži," razlaga Bruni Novak iz Salona lepote Studio4 in dodaja, da morate biti pri nakupu pilice pozorni predvsem na tip nohtov.

3. korak: Piljenje
"Nohte vedno pilite le v eno smer, od leve proti desni," pravi Novakova in dodaja, da boste tako preprečili mikroraztrganine, luščenje in lomljenje nohtov. Piljenje zaključite z vertikalnimi gibi na konicah od zgoraj navzdol. Nadaljujte z nežnim piljenjem površine nohtov in potegi za sijaj.

4. korak: Lakiranje
Začnite z nanosom osnovnega premaza, ki bo nohte zaščitil pred obarvanjem agresivnejših temnih odtenkov. Nadaljujte z nanosom barvnega laka. Tega, če se le da, na nohte nanesite hitro in v največ treh potegih. Ko se prvi nanos lahka posuši, za lepši odtenek nanesite še en sloj. Obstojnost laka podaljšajte z nanosom zaključnega sloja nadlaka.

5. korak: Popravki
Zadnji korak je namenjen popravkom in odstranjevanju pack okoli nohtov. Te najlažje odstranite s paličico, ki jo pomočite v odstranjevalec laka za nohte. Bodite natančni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.