Medeni mafini

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Če bi za Miklavža radi poklonili le kakšno pozornost, narejeno iz srca, vam namignemo, da so medeni mafini kot nalašč za sladko darilce.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 130 g sladkorja (ali 100 g medu)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 jajce
  • 60 g masla
  • 1/4 l mleka (pinjenca ali jogurta)
  • 2 čajni žlički začimb za medenjake
  • 1 čajna žlička začimb (po lastni izbiri)

Priprava:

  • Jajce na rahlo stepemo ter ga zmešamo s sladkorjem, maslom (ali oljem) in mlekom (pinjencem ali jogurtom).
  • Pecilni prašek, sodo bikarbono in začimbe za medenjake presejemo v moko. Lahko dodamo tudi koščke mandljev.
  • Zmes z moko nato previdno vmešamo v maso z jajcem, dobljeno maso pa vlijemo v pekač za mafine.
  • Mafine na srednji rešetki pečemo na 160 °C približno 20 minut. Ko so mafini pečeni, jih lahko prelijemo s čokoladnim prelivom.

Nasvet:

  • Uporabite dve skledi, da boste vlažne in suhe sestavine mešali posebej. Šele nato zmešajte skupaj obe masi. Ne mešajte predolgo, saj mora biti testo grudasto in ne penasto. Mešate lahko z roko ali s paličnim mešalnikom na najnižji stopnji.
  •  Testo hitro pripravite in ne pustite, da predolgo stoji. Mafini drugače ne bodo tako okusni.
  • Jajca lahko nadomestimo z jabolčno čežano. Eno jajce nadomestite s približno 85 g jabolčne čežane.
  • Sladkor lahko nadomestite z medom v razmerju 3:2.
  • Če boste uporabili polnozrnato moko namesto navadne, morate dodati še nekaj vode.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.