Magazin
55 ogledov

Medeni mafini

medeni mafini Norbert Tutschek
Če bi za Miklavža radi poklonili le kakšno pozornost, narejeno iz srca, vam namignemo, da so medeni mafini kot nalašč za sladko darilce.

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 130 g sladkorja (ali 100 g medu)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 jajce
  • 60 g masla
  • 1/4 l mleka (pinjenca ali jogurta)
  • 2 čajni žlički začimb za medenjake
  • 1 čajna žlička začimb (po lastni izbiri)

Priprava:

  • Jajce na rahlo stepemo ter ga zmešamo s sladkorjem, maslom (ali oljem) in mlekom (pinjencem ali jogurtom).
  • Pecilni prašek, sodo bikarbono in začimbe za medenjake presejemo v moko. Lahko dodamo tudi koščke mandljev.
  • Zmes z moko nato previdno vmešamo v maso z jajcem, dobljeno maso pa vlijemo v pekač za mafine.
  • Mafine na srednji rešetki pečemo na 160 °C približno 20 minut. Ko so mafini pečeni, jih lahko prelijemo s čokoladnim prelivom.

Nasvet:

  • Uporabite dve skledi, da boste vlažne in suhe sestavine mešali posebej. Šele nato zmešajte skupaj obe masi. Ne mešajte predolgo, saj mora biti testo grudasto in ne penasto. Mešate lahko z roko ali s paličnim mešalnikom na najnižji stopnji.
  •  Testo hitro pripravite in ne pustite, da predolgo stoji. Mafini drugače ne bodo tako okusni.
  • Jajca lahko nadomestimo z jabolčno čežano. Eno jajce nadomestite s približno 85 g jabolčne čežane.
  • Sladkor lahko nadomestite z medom v razmerju 3:2.
  • Če boste uporabili polnozrnato moko namesto navadne, morate dodati še nekaj vode.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.