Meghan in Harry: To pomeni ime njunega sina

Foto: epa
Foto: epa
Včeraj je svet izvedel, da je malemu princu ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Oglej si celoten članek

Vojvoda Harry in njegova soproga Meghan sta včeraj svetu in kraljici prvič pokazala sina in razkrila njegovo ime - Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Archie je krajša različica imena Archiebald, pomeni pa “pogumen”. To ime je leta 2017 pristalo na 18. mestu najbolj popularnih imen za dečke v Angliji in Walesu. Harryjeva mama Diana je imela škotskega prednika, ki mu je bilo ime Archibald Campbell, med kraljevimi družinskimi člani pa tega imena še ni bilo. Harrison pa je britansko ime in pomeni “Harryjev sin”. Kraljica je za ime seveda izvedela še pred javnostjo. Kot veleva tradicija, ga je morala potrditi.

Mali Archie ne bo nosil kraljevega naziva “Earl of Dumbarton” - ta bi mu pripadal - saj bi njegova starša rada, da odrašča kot povsem običajen otrok, brez kraljevih odgovornosti. Njegov uradni naziv bo tako  "Master Archie Mountbatten-Windsor."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.