Magazin > VIP
8715 ogledov

Meghan in Harry: To pomeni ime njunega sina

meghan markle epa
Včeraj je svet izvedel, da je malemu princu ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Vojvoda Harry in njegova soproga Meghan sta včeraj svetu in kraljici prvič pokazala sina in razkrila njegovo ime - Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Archie je krajša različica imena Archiebald, pomeni pa “pogumen”. To ime je leta 2017 pristalo na 18. mestu najbolj popularnih imen za dečke v Angliji in Walesu. Harryjeva mama Diana je imela škotskega prednika, ki mu je bilo ime Archibald Campbell, med kraljevimi družinskimi člani pa tega imena še ni bilo. Harrison pa je britansko ime in pomeni “Harryjev sin”. Kraljica je za ime seveda izvedela še pred javnostjo. Kot veleva tradicija, ga je morala potrditi.

Mali Archie ne bo nosil kraljevega naziva “Earl of Dumbarton” - ta bi mu pripadal - saj bi njegova starša rada, da odrašča kot povsem običajen otrok, brez kraljevih odgovornosti. Njegov uradni naziv bo tako  "Master Archie Mountbatten-Windsor."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.