Miley zaslužna za novo besedo v slovarju

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vulgarna pevka Miley Cyrus se je poistovetila z besedo, ki je pristala v slovarju.
Oglej si celoten članek

Angleško besedo twerk je bilo mogoče v zadnjih dneh pogosto slišati. Za to je zaslužna pevka Miley Cyrus, ki je s svojim vulgarnim nastopom na podelitvi nagrad MTV poskrbela, da se je beseda, ki je veljala za pogovorno, znašla v spletni različici slovarja Oxford. In kaj točno pomeni? Pa poglejmo:

twerk (glagol): plesati na priljubljeno glasbo na spolno provokativen način, vključujoč sunke z boki v nizki drži.

V času tehnologije in poplavi družabnih omrežij pa se pojavijo še druge besede v angleškem jeziku, za katere so v veliki meri zaslužni prav zvezdniki sami.

selfie (samostalnik): fotografija, ko oseba fotografira samo sebe, po navadi nastane s pametnim telefonom ali spletno kamero in je prenesena na spletno stran družabnih omrežij.

FOMO (samostalnik): strah pred tem, da bi se neki zanimiv ali razburljiv dogodek pripetil nekje drugje, večinoma se beseda pojavi v objavah na družabnih omrežjih.

girl crush (samostalnik): močno in navadno neseksualno občudovanje ali naklonjenost, ki jo občuti ženska ob drugi ženski ali dekletu.

jorts (samostalnik): kratke hlače iz denima

derp (vklik), tudi herp derp: uporablja se kot nadomestna beseda za govor, ki je brez pomena ali neumen, ali kot komentar za nespametno ali neumno dejanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:19 30. Avgust 2013.

    samo v ameriki.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.