Magazin > VIP
66 ogledov

Miley zaslužna za novo besedo v slovarju

Miley Cyrus Reuters
Vulgarna pevka Miley Cyrus se je poistovetila z besedo, ki je pristala v slovarju.

Angleško besedo twerk je bilo mogoče v zadnjih dneh pogosto slišati. Za to je zaslužna pevka Miley Cyrus, ki je s svojim vulgarnim nastopom na podelitvi nagrad MTV poskrbela, da se je beseda, ki je veljala za pogovorno, znašla v spletni različici slovarja Oxford. In kaj točno pomeni? Pa poglejmo:

twerk (glagol): plesati na priljubljeno glasbo na spolno provokativen način, vključujoč sunke z boki v nizki drži.

V času tehnologije in poplavi družabnih omrežij pa se pojavijo še druge besede v angleškem jeziku, za katere so v veliki meri zaslužni prav zvezdniki sami.

selfie (samostalnik): fotografija, ko oseba fotografira samo sebe, po navadi nastane s pametnim telefonom ali spletno kamero in je prenesena na spletno stran družabnih omrežij.

FOMO (samostalnik): strah pred tem, da bi se neki zanimiv ali razburljiv dogodek pripetil nekje drugje, večinoma se beseda pojavi v objavah na družabnih omrežjih.

girl crush (samostalnik): močno in navadno neseksualno občudovanje ali naklonjenost, ki jo občuti ženska ob drugi ženski ali dekletu.

jorts (samostalnik): kratke hlače iz denima

derp (vklik), tudi herp derp: uporablja se kot nadomestna beseda za govor, ki je brez pomena ali neumen, ali kot komentar za nespametno ali neumno dejanje.

Komentarjev 1
  • Oseba_ 15:19 30.avgust 2013.

    samo v ameriki.