Miss zemlje je Kanadčanka

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Na Filipinih so na izboru za miss zemlje izbrali štiri lepotice. Najlepša je Kanadčanka, naziv za miss zraka, vode in ognja pa je šel v roke Indijki, Venezuelčanki in Španki.
Oglej si celoten članek


Najlepše štiri (od leve proti desni): miss vode, zemlje, zraka in ognja © Reuters

 
V filipinski prestolnici Manila so na lepotni prireditvi za tekmovanje za miss zemlje izbirali najlepše. Na tekmovanju je sodelovalo 90 lepotic, laskavi naziv za miss zemlje 2007 pa je prejela lepa Kanadčanka Jessica Nicole Trisko . 22-letnica živi v Kanadi, po žilah pa se ji pretakata evropska in azijska kri.

Kanadčanka Jessica Nicole Trisko – po novem miss zemlje © Reuters

 
Njena prva spremljevalka je miss Indije Puja Čitgopeker , ki je obenem tudi miss zraka. Druga spremljevalka oziroma miss vode je postala Venezuelčanka Silvana Santaella Arellano , kot tretjo, miss ognja, pa so okronali Španko Angelo Gomez .

Lepotno tekmovanje za miss zemlje je tekmovanje, ki od udeleženk zahteva v prvi meri ozaveščenost do okolja. Dva tedna pred glavno prireditvijo si kandidatke ogledajo določena mesta na Zemlji, kjer je še posebno potrebna okoljska ozaveščenost. Seznanijo se s tamkajšnjo kulturo in prebivalci.

Tovrstno tekmovanje se je začelo leta 2000, ko si neko podjetje na Filipinih ni moglo pridobiti dovoljenja za organiziranje tekmovanja za miss Azije in Pacifika. Danes velja tekmovanje za miss zemlje za eno izmed največjih, poleg izbora za miss Universe in miss sveta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.