Magazin > VIP
11 ogledov

Miss zemlje je Kanadčanka

1/2
Žurnal24 main
Na Filipinih so na izboru za miss zemlje izbrali štiri lepotice. Najlepša je Kanadčanka, naziv za miss zraka, vode in ognja pa je šel v roke Indijki, Venezuelčanki in Španki.


Najlepše štiri (od leve proti desni): miss vode, zemlje, zraka in ognja © Reuters

 
V filipinski prestolnici Manila so na lepotni prireditvi za tekmovanje za miss zemlje izbirali najlepše. Na tekmovanju je sodelovalo 90 lepotic, laskavi naziv za miss zemlje 2007 pa je prejela lepa Kanadčanka Jessica Nicole Trisko . 22-letnica živi v Kanadi, po žilah pa se ji pretakata evropska in azijska kri.

Kanadčanka Jessica Nicole Trisko – po novem miss zemlje © Reuters

 
Njena prva spremljevalka je miss Indije Puja Čitgopeker , ki je obenem tudi miss zraka. Druga spremljevalka oziroma miss vode je postala Venezuelčanka Silvana Santaella Arellano , kot tretjo, miss ognja, pa so okronali Španko Angelo Gomez .

Lepotno tekmovanje za miss zemlje je tekmovanje, ki od udeleženk zahteva v prvi meri ozaveščenost do okolja. Dva tedna pred glavno prireditvijo si kandidatke ogledajo določena mesta na Zemlji, kjer je še posebno potrebna okoljska ozaveščenost. Seznanijo se s tamkajšnjo kulturo in prebivalci.

Tovrstno tekmovanje se je začelo leta 2000, ko si neko podjetje na Filipinih ni moglo pridobiti dovoljenja za organiziranje tekmovanja za miss Azije in Pacifika. Danes velja tekmovanje za miss zemlje za eno izmed največjih, poleg izbora za miss Universe in miss sveta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.