Moda premika

Teden mode se še ne more kosati s pariškim, je pa v osnovi drugačen, kar ni slabo.
Oglej si celoten članek

Foto: Nik Rovan Zakrajšek Ko so me na lizbonskem tednu mode spraševali, ali je naša boljša ali slabša od njihove, sem jim odgovoril, da smo carji. Lizbončane so blatili gojzarji, v katerih tacajo po mestu, in hkratna generična hipsterijada. Prepričan sem bil, da se pri nas presenetljivo kreativno spopadamo s stilskimi izzivi. Žal sem po vrnitvi uvidel, kako nostalgičen je bil moj spomin. Celo na tednu mode se zdi, da ima večina obiskovalcev za vrhunec stila kopiranje H&M-izložbe.
Moda odraža odnos do življenja. Še zdaleč ni najslabše, če ji kdo ne sledi. Žalostno je, če se nekdo trudi biti nekaj, kar ni. Nesamozavestni vlačijo nase identične oprave, samo da so v trendu. Sprijaznjeni so s tem, da jim nekdo narekuje, kaj je prav, in ta apatično podrejeni odnos se odraža povsod.
Teden mode v Šiški se za zdaj ne more kosati s pariškim, ne s kolekcijami in ne z modno kulturo obiskovalcev. Če pa se bo zmogel razvijati po svoje in ne bo capljal za komerkoli že, bomo nemara zmogli nastopiti kredibilno tudi na drugih področjih. Teden mode je pogumen in velik korak v tej smeri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.