Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Moda premika

Teden mode se še ne more kosati s pariškim, je pa v osnovi drugačen, kar ni slabo.

Zakrajšek | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan
Ko so me na lizbonskem tednu mode spraševali, ali je naša boljša ali slabša od njihove, sem jim odgovoril, da smo carji. Lizbončane so blatili gojzarji, v katerih tacajo po mestu, in hkratna generična hipsterijada. Prepričan sem bil, da se pri nas presenetljivo kreativno spopadamo s stilskimi izzivi. Žal sem po vrnitvi uvidel, kako nostalgičen je bil moj spomin. Celo na tednu mode se zdi, da ima večina obiskovalcev za vrhunec stila kopiranje H&M-izložbe.
Moda odraža odnos do življenja. Še zdaleč ni najslabše, če ji kdo ne sledi. Žalostno je, če se nekdo trudi biti nekaj, kar ni. Nesamozavestni vlačijo nase identične oprave, samo da so v trendu. Sprijaznjeni so s tem, da jim nekdo narekuje, kaj je prav, in ta apatično podrejeni odnos se odraža povsod.
Teden mode v Šiški se za zdaj ne more kosati s pariškim, ne s kolekcijami in ne z modno kulturo obiskovalcev. Če pa se bo zmogel razvijati po svoje in ne bo capljal za komerkoli že, bomo nemara zmogli nastopiti kredibilno tudi na drugih področjih. Teden mode je pogumen in velik korak v tej smeri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.