Morda zaradi tega ne morete spati

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če imate težave s spanjem, a razloga zanje ne morete odkriti, je zato morda kriva barva sten v spalnici.
Oglej si celoten članek

Čeprav zelena barva sten deluje zelo pomirjajoče, pa je najnovejša raziskava, ki so jo naredili pri Men's Health in v kateri je sodelovalo 2.000 ljudi, pokazala drugače. Sodelujoči so poleg podatka o barvi sten v spalnici, morali odgovoriti tudi, koliko ur in minut spijo na noč.

Prvo mesto zidnih barv za spalnico je zasedla svetlo plava, lastniki takšnih spalnic pa naj bi na noč povprečno spali 7 ur in 52 minut. Z desetimi minutami manj spanca ji sledi rumena, tretje mesto pa je zasedla zelena – tisti, ki imajo stene v spalnici pobarvane na zeleno, v povprečju spijo 7 ur in 36 minut.

Barve, ki vas bodo zazibale v dober spanec so še srebrna, oranžna, rdeča, zlata in siva. So stene vaše spalnice pobarvane na rjavo ali vijolično? Če imate težave s spanjem, jih le prebarvajte, saj sta se ti dve barvi znašli na predzadnjem in zadnjem mestu. Tisti, ki imajo v spalnici rjave stene, naj bi spali 6 ur in pet minut na noč, tisti z vijoličnimi stenami pa naj bi v povprečju spali le 5 ur in 56 minut na noč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.