Magazin
24 ogledov

Morda zaradi tega ne morete spati

spanje Shutterstock
Če imate težave s spanjem, a razloga zanje ne morete odkriti, je zato morda kriva barva sten v spalnici.

Čeprav zelena barva sten deluje zelo pomirjajoče, pa je najnovejša raziskava, ki so jo naredili pri Men's Health in v kateri je sodelovalo 2.000 ljudi, pokazala drugače. Sodelujoči so poleg podatka o barvi sten v spalnici, morali odgovoriti tudi, koliko ur in minut spijo na noč.

Prvo mesto zidnih barv za spalnico je zasedla svetlo plava, lastniki takšnih spalnic pa naj bi na noč povprečno spali 7 ur in 52 minut. Z desetimi minutami manj spanca ji sledi rumena, tretje mesto pa je zasedla zelena – tisti, ki imajo stene v spalnici pobarvane na zeleno, v povprečju spijo 7 ur in 36 minut.

Barve, ki vas bodo zazibale v dober spanec so še srebrna, oranžna, rdeča, zlata in siva. So stene vaše spalnice pobarvane na rjavo ali vijolično? Če imate težave s spanjem, jih le prebarvajte, saj sta se ti dve barvi znašli na predzadnjem in zadnjem mestu. Tisti, ki imajo v spalnici rjave stene, naj bi spali 6 ur in pet minut na noč, tisti z vijoličnimi stenami pa naj bi v povprečju spali le 5 ur in 56 minut na noč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.