Mozart za slajše banane

Foto: Žurnal24 banana banane 0306 is
Japonsko podjetje za sadje vrti skladbe slavnega Mozarta, da banane hitreje zorijo.
Oglej si celoten članek

V podjetju Toyoka Chuo Seika, ki skrbi za dostavo sadja, so se odločili za posebno metodo. V sobi, kjer so shranjene banane, preko zvočnikov predvajajo klasično glasbo, ki pomaga pri zorenju. Predstavnik podjetja Isamu Okuda pravi, da so tako banane, ki jih uvažajo s Filipinov, slajše. Najljubši skladbi sta Mozartovi String Quartet 17 in Piano Concerto 5.

Banane pa niso edina hrana, ki je izpostavljena klasični glasbi na Japonskem. V prijetni glasbi "uživajo" tudi sojina omaka, rezanci in slavni sake.

Vodja pivovarne Ohara Shuzo Fumiko Ohara pravi, da so s klasično glasbo eksperimentirali že dvajset let, potem ko je njihov glavni direktor Kosuke Ohara naletel na knjigo, ki govori o varjenju piva z glasbeno spremljavo. Poskušali so med drugim z Mozartom, Bachom in Beethovnom ter jazz glasbo, a ugotovili, da je Mozartova glasba najboljša in zato uporabljajo izključno njegove skladbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.