Magazin > Bizarno
31 ogledov

Mozart za slajše banane

banana banane 0306 is Žurnal24 main
Japonsko podjetje za sadje vrti skladbe slavnega Mozarta, da banane hitreje zorijo.

V podjetju Toyoka Chuo Seika, ki skrbi za dostavo sadja, so se odločili za posebno metodo. V sobi, kjer so shranjene banane, preko zvočnikov predvajajo klasično glasbo, ki pomaga pri zorenju. Predstavnik podjetja Isamu Okuda pravi, da so tako banane, ki jih uvažajo s Filipinov, slajše. Najljubši skladbi sta Mozartovi String Quartet 17 in Piano Concerto 5.

Banane pa niso edina hrana, ki je izpostavljena klasični glasbi na Japonskem. V prijetni glasbi "uživajo" tudi sojina omaka, rezanci in slavni sake.

Vodja pivovarne Ohara Shuzo Fumiko Ohara pravi, da so s klasično glasbo eksperimentirali že dvajset let, potem ko je njihov glavni direktor Kosuke Ohara naletel na knjigo, ki govori o varjenju piva z glasbeno spremljavo. Poskušali so med drugim z Mozartom, Bachom in Beethovnom ter jazz glasbo, a ugotovili, da je Mozartova glasba najboljša in zato uporabljajo izključno njegove skladbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.