Možje X v večni vojni prvega razreda

Foto: Žurnal24 Možje X: Prvi razred združuje epske razsežnosti in akcijo tipične poletne uspešn
Na velika platna prihaja težko pričakovano nadaljevanje Možje X: Prvi razred. Kako se je vse skupaj začelo, si lahko ogledate v Koloseju in Planetih Tuš po Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Preden sta Charles Xavier in Erik Lensherr postala Profesor X in Magneto, sta bila dva mladeniča, ki sta odkrivala svojo moč. Nista bila sovražnika, ampak najboljša prijatelja, ki sta sodelovala z drugimi mutanti, da bi skupaj preprečili največjo grožnjo, ki jo je svet kdaj poznal. V sodelovanju med njimi je prišlo do velikega razkola, zaradi katerega se je začela večna vojna med Magnetovim bratstvom in X-Menom Profesorja X.

Film se odvija v šestdesetih letih prejšnjega stoletja – na začetku dobe odkrivanja vesolja in v času, ko tako imenovani Camelot predsednika Kennedyja svet navdaja z upanjem. Toda to je tudi vrhunec hladne vojne, ko naraščajoča napetost med ZDA in Sovjetsko Zvezo grozi, da bo uničila celoten planet… in čas, ko svet izve za obstoj mutantov.

Prav v tem času Charles Xavier (James McAvoy) spozna Erika Lehnsherrja (Michael Fassbender). Preden sta si nadela imeni profesor X in Magneto, sta bila mladeniča, ki sta šele odkrivala svoje sposobnosti. Preden sta postala smrtna sovražnika, sta bila tesna prijatelja; skupaj sta sodelovala z drugimi mutanti zaustaviti najhujšo nevarnost, ki je kdaj pretila svetu. Nekatere od teh mladih mutantov oboževalci prejšnjih filmov Možje X dobro poznajo in obožujejo, drugi pa so klasični junaki iz stripov, ki v filmih še niso zaživeli. Možje X: Prvi razred odgovarja na vprašanja, ki že dolgo podžigajo oboževalce filmov in stripov: Kako so se Možje X sploh znašli skupaj? Zakaj je Charles v invalidskem vozičku? Od kod dvorec x in cerebro? Vseeno pa bodo teme novega filma in zgodovinski kontekst pritegnila tudi tiste, ki si prejšnjih filmov v franšizi niso ogledali.

Znanstveno-fantastično akcijo si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju in Planetih Tuš v Celju, Kranju, Mariboru, Novem mestu in Kopru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.