Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Možje X v večni vojni prvega razreda

Možje X: Prvi razred združuje epske razsežnosti in akcijo tipične poletne uspešn Žurnal24 main
Na velika platna prihaja težko pričakovano nadaljevanje Možje X: Prvi razred. Kako se je vse skupaj začelo, si lahko ogledate v Koloseju in Planetih Tuš po Sloveniji.

Preden sta Charles Xavier in Erik Lensherr postala Profesor X in Magneto, sta bila dva mladeniča, ki sta odkrivala svojo moč. Nista bila sovražnika, ampak najboljša prijatelja, ki sta sodelovala z drugimi mutanti, da bi skupaj preprečili največjo grožnjo, ki jo je svet kdaj poznal. V sodelovanju med njimi je prišlo do velikega razkola, zaradi katerega se je začela večna vojna med Magnetovim bratstvom in X-Menom Profesorja X.

Film se odvija v šestdesetih letih prejšnjega stoletja – na začetku dobe odkrivanja vesolja in v času, ko tako imenovani Camelot predsednika Kennedyja svet navdaja z upanjem. Toda to je tudi vrhunec hladne vojne, ko naraščajoča napetost med ZDA in Sovjetsko Zvezo grozi, da bo uničila celoten planet… in čas, ko svet izve za obstoj mutantov.

Prav v tem času Charles Xavier (James McAvoy) spozna Erika Lehnsherrja (Michael Fassbender). Preden sta si nadela imeni profesor X in Magneto, sta bila mladeniča, ki sta šele odkrivala svoje sposobnosti. Preden sta postala smrtna sovražnika, sta bila tesna prijatelja; skupaj sta sodelovala z drugimi mutanti zaustaviti najhujšo nevarnost, ki je kdaj pretila svetu. Nekatere od teh mladih mutantov oboževalci prejšnjih filmov Možje X dobro poznajo in obožujejo, drugi pa so klasični junaki iz stripov, ki v filmih še niso zaživeli. Možje X: Prvi razred odgovarja na vprašanja, ki že dolgo podžigajo oboževalce filmov in stripov: Kako so se Možje X sploh znašli skupaj? Zakaj je Charles v invalidskem vozičku? Od kod dvorec x in cerebro? Vseeno pa bodo teme novega filma in zgodovinski kontekst pritegnila tudi tiste, ki si prejšnjih filmov v franšizi niso ogledali.

Znanstveno-fantastično akcijo si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju in Planetih Tuš v Celju, Kranju, Mariboru, Novem mestu in Kopru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.