Muha dobila ime po Beyoncé

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Muha Scaptia (Plinthina) beyonceae je znana po široko zaobljenem zadnjiku, odkrili pa so jo istega leta, kot se je rodila pop zvezdnica.
Oglej si celoten članek

V Avstraliji so znanstveniki neko vrsto muhe, ki so jo sicer odkrili že pred 30 leti, poimenovali Scaptia Plinthina beyonceae po pop zvezdnici Beyoncé Knowles, s katero imata namreč kar nekaj skupnih točk. Muho odlikuje široko zaobljen zadnjik zlate barve, odkrili pa so jo leta 1981, ki je tudi pevkino leto rojstva. Avstralski znanstvenik Bryan Lessard je muho ravno zaradi njene zlate zadnjice oklical za "divo med muhami". "Zlata barva na zadnjiku muhe me je navdihnila, da jo poimenujem v čast Beyoncé," je še pojasnil svoj izbor imena zgoraj omenjeni znanstvenik.

To sicer ni prvič, da je neka vrsta živali dobila ime po zvezdniku. Tukaj si oglejte, kateri zvezdniki so bili že navdih za poimenovanje določenih živalskih vrst.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.