Magazin > Bizarno
44 ogledov

Muha dobila ime po Beyoncé

Beyonce Žurnal24 main
Muha Scaptia (Plinthina) beyonceae je znana po široko zaobljenem zadnjiku, odkrili pa so jo istega leta, kot se je rodila pop zvezdnica.

V Avstraliji so znanstveniki neko vrsto muhe, ki so jo sicer odkrili že pred 30 leti, poimenovali Scaptia Plinthina beyonceae po pop zvezdnici Beyoncé Knowles, s katero imata namreč kar nekaj skupnih točk. Muho odlikuje široko zaobljen zadnjik zlate barve, odkrili pa so jo leta 1981, ki je tudi pevkino leto rojstva. Avstralski znanstvenik Bryan Lessard je muho ravno zaradi njene zlate zadnjice oklical za "divo med muhami". "Zlata barva na zadnjiku muhe me je navdihnila, da jo poimenujem v čast Beyoncé," je še pojasnil svoj izbor imena zgoraj omenjeni znanstvenik.

To sicer ni prvič, da je neka vrsta živali dobila ime po zvezdniku. Tukaj si oglejte, kateri zvezdniki so bili že navdih za poimenovanje določenih živalskih vrst.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.