Na kmetijo s helikopterjem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Turistične kmetije ponujajo številne dejavnosti. Lahko so izhodišče za pohod, smučanje, plezanje, kol esarjenje, jahanje ...
Oglej si celoten članek

Počitnice ali enodnevni obiski na kmetiji so lahko še posebno zanimivi in privlačni, saj ponujajo veliko možnosti tako za sproščeno igro otrok kot za številne dejavnosti ali zgolj sprostitev v naravi,” pojasnjuje Renata Kosi. In da bi čim bolj ustregli željam obiskovalcev, so se po njenih besedah številne turistične kmetije odločile za specializirano ponudbo. Tako lahko izbirate med kmetijami, ki so prijazne družinam z otroki, kmetijami za zdravo življenje, ekološkimi, kolesarjem prijaznimi, vinogradniškimi, kmetijami za ljubitelje konj in jahanja ter drugimi. Tudi če imate v družini invalida, se vam bivanju na kmetijah ni treba odpovedati. Obstajajo tudi take, ki so prilagojene prav invalidom.

Kampiranje

Številne kmetije ponujajo tudi prostor za kampiranje, ki gostom omogoča postavitev avtodomov, šotorov, počitniških prikolic in hišic ter osebnih avtomobilov ali pa nastanitev v že postavljenih šotorih, počitniških prikolicah in hišicah.

Prilagojen dostop

Če se boste na kmetijo odpravili denimo z avtodomom, izberite tiste, ki v svoji ponudbi omenjajo, da omogočajo tovrstno nastanitev. Tako ne boste imeli težav, saj morajo kmetije upoštevati določena pravila, v tem primeru o širini ceste, priključku za elektriko ali urejenih toaletnih prostorih. Če se boste na kmetijo odpravili s helikopterjem, pa odletite do Turistične kmetije Velbana gorca na Kozjanskem, ki ima urejeno celo pristajališče za helikopterje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.