Magazin
27 ogledov

Na kmetijo s helikopterjem

helikopter Shutterstock
Turistične kmetije ponujajo številne dejavnosti. Lahko so izhodišče za pohod, smučanje, plezanje, kol esarjenje, jahanje ...

Počitnice ali enodnevni obiski na kmetiji so lahko še posebno zanimivi in privlačni, saj ponujajo veliko možnosti tako za sproščeno igro otrok kot za številne dejavnosti ali zgolj sprostitev v naravi,” pojasnjuje Renata Kosi. In da bi čim bolj ustregli željam obiskovalcev, so se po njenih besedah številne turistične kmetije odločile za specializirano ponudbo. Tako lahko izbirate med kmetijami, ki so prijazne družinam z otroki, kmetijami za zdravo življenje, ekološkimi, kolesarjem prijaznimi, vinogradniškimi, kmetijami za ljubitelje konj in jahanja ter drugimi. Tudi če imate v družini invalida, se vam bivanju na kmetijah ni treba odpovedati. Obstajajo tudi take, ki so prilagojene prav invalidom.

Kampiranje

Številne kmetije ponujajo tudi prostor za kampiranje, ki gostom omogoča postavitev avtodomov, šotorov, počitniških prikolic in hišic ter osebnih avtomobilov ali pa nastanitev v že postavljenih šotorih, počitniških prikolicah in hišicah.

Prilagojen dostop

Če se boste na kmetijo odpravili denimo z avtodomom, izberite tiste, ki v svoji ponudbi omenjajo, da omogočajo tovrstno nastanitev. Tako ne boste imeli težav, saj morajo kmetije upoštevati določena pravila, v tem primeru o širini ceste, priključku za elektriko ali urejenih toaletnih prostorih. Če se boste na kmetijo odpravili s helikopterjem, pa odletite do Turistične kmetije Velbana gorca na Kozjanskem, ki ima urejeno celo pristajališče za helikopterje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.