Magazin
85 ogledov

Grčija je hit posezone

Santorini Shutterstock
Pred koncem poletja. Cene počitnic bodo s koncem poletja padle – lahko tudi za polovico, napovedujejo na turističnih agencijah. Cenejši tudi kampi in trajekti.

Nižje cene. S 1. septembrom začne za turistične storitve veljati nižja, posezonska cena. "Cene bodo precej nižje – za od 30, v nekaterih primerih pa celo do 50 odstotkov," napovedujejo pri agenciji Kompas. Nižje cene prav tako ponujajo kampi, kopališča in trajekti, cenejši pa so tudi najemi jadrnic in avtodomov.
Posezonske počitnice so najaktualnejše za pare brez otrok in starejše, "ki lahko tako praktično za isti denar kot doma prijetne trenutke preživijo nekje na morju in si skrajšajo zimo", dodajajo na agenciji. Prav tako bodo v posezoni na plažah, kjer ni gneče, morje pa je še toplo, uživali mlajši otroci. Tisti, ki imate šoloobvezne otroke, razmislite o dopustu takoj ob začetku šolskih počitnic ali v zadnjem tednu avgusta. Takrat so lahko ponudbe precej cenejše.

Največ ponudb po znižanih cenah je letos za Šibenik, Brač, Dubrovnik, grške otoke Rodos, Kreta in Santorini ter letovišča v Antaliji in Alanyi v Turčiji. Najugodnejša destinacija letošnje posezone bo Grčija. Pri Grčiji, Turčiji in Egiptu pa se velja držati nekaterih priporočil ter raje kot najcenejšega izbrati hotel s kakšno zvezdico več.

Počitnice z letalom

Tudi sicer se Grčija najpogosteje pojavlja v ponudbah v zadnjem hipu, ki so v drugi polovici avgusta še kako aktualne. Na Turistični agenciji Palma ob nakupu letalske vozovnice za katerega od grških otokov ter tudi za Egipt in Turčijo izberejo kraj in hotel, kjer bivate brez doplačila. Natančno destinacijo vam sporočijo pet dni pred odhodom.

Stroški niso presenečenje

Počitnice z vsem vključenim so tudi v posezni najboljši način, da že ob rezervaciji poznate natančen znesek, ki ga boste zapravili za dopust. Za počitnice z vsem vključenim se tako večinoma odločajo družine, kot ugotavljajo pri Kompasu, pa predvsem v posezoni narašča število tistih, ki v hotelu le bivajo in destinacijo raziskujejo samostojno.

Čeki za kampiranje

Ceneje. Čeki za kampiranje, ki jih lahko kupite prek spletne strani Campingcheque.com, omogočajo cenejše bivanje v posezoni v več kot 600 kampih po Evropi. Ček stane 15 evrov in vključuje najem parcele, elektriko ter nočitev dveh odraslih in psa. Čeke lahko unovčite tudi v kampih Jezero v Velenju, Adria v Ankaranu in Ljubljana Resort ter v kampih Term Olimia in Term Ptuj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.