Na poletne počitnice le polovica Evropejcev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kot kažejo napovedi mednarodnega inštituta Ipsos, se bo na počitnice poleti odpravilo le 54 odstotkov Evropejcev.
Oglej si celoten članek

Na poletni oddih se bo zaradi krize letos odpravilo le nekaj več kot polovica Evropejcev, število tistih, ki bodo počitnikovali izven svoje države, pa bo celo najnižje v zadnjih osmih letih.

Najmanj bodo počitnikovali prebivalci držav, ki se soočajo z visoko stopnjo brezposelnosti. Na lepše bo odšla manj kot polovica Špancev in le nekaj več kot polovica Italijanov. Kriza je prvič doslej močno vplivala tudi na počitniške načrte Francozov. Počitnikovalo jih bo 62 odstotkov, kar je osem odstotkov manj kot lani in najmanj po letu 2005. Francoze tolažijo napovedi, da je Francijo za počitniško destinacijo letos izbralo največ Evropejcev, 18 odstotkov, sledita Italija in Španija, kamor se jih bo odpravilo 14 odstotkov.

Za načrtovanje v pomoč splet

Počitniški barometer je še pokazal, da vse več Evropejcev za načrtovanje počitnic uporablja splet in socialna omrežja. Najbolj aktivni na spletu so Britanci, sledijo Belgijci, Francozi in Nemci.

Britanci so tudi edini od evropskih prebivalcev, ki se bodo letos v večjem številu odpravili na počitnice v tujino. Lani jih je odšlo na tuje 51 odstotkov, letos pa jih to načrtuje 56 odstotkov.

V raziskavi je sodelovalo 4.048 Evropejcev iz Avstrije, Belgije, Velike Britanije, Francije, Nemčije, Italije in Španije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.